martes, 5 de enero de 2021

Va ser el pintor més famós del Quatrocentto florentí, també va ser el pintor mimat del governant de Florència "Llorenç el Magnífic" que li va encarregar moltes obres per decorar el  seu Palau de Florència i per decorar la vil·la campestre dels Médici. De la casa campestre hi han tres obres fonamentals: una mitològica: "El Naixement de Venus" obra més representativa: "La calúmnia" obra que parla dels vicis de l'home.

La Calúmnia 


Encàrrec dels Médicis sobre la calúmnia. Fa el quadre representant un judici. 

De dreta a esquerre:


Dreta: tres figures, un jutge: figura masculina sentat en un tró amb orelles assesorat per figures femenines que li diuen en veu baixa coses al jutge. Un és l'ignorància i l'altre és la sospita. 

Centre: Un home vestit de negre que porta una torxa a la mà. Figura masculina de l'enveja. La dona va vestida de blau turquesa que arrossega a la seva víctima pel terra casi despullada. Aquesta representa la calúmnia. La víctima no se sap qui és però és un home, arrosegat per la calúmnia. Això vol dir que no es pot defensar: està nuu. Al costat de la calúmnia i de l'enveja hi han dues figures més, l'ira i la ràbia que acompenyen a l'enveja i a la calúmnia a arrosegar a la víctima. 

Esquerre: Dues figures: una figura femenina nua semblant a la Venus, és la pobre veritat que està marginada, perquè ningú li fa cas. Una figura no es sap si és femenina o masculina que sembla una bruixa, no té musculatura sembla un espectre, és el remordiment.


Escenografia: Resolta amb elements arquitectònics enormes: pilars (base quadrada) i les columnes (base rodona). Amb arcs de mig punt. Arquitectura romana. Pilars carregats d'escultures que representen figures mitològiques. Darrere de les figures hi han petxines. 

Característiques: Obra rectangle, primers plans figures darrere escenografía, simètrica (no del tot). 

0 comentarios:

Publicar un comentario